ayfie Group ble årets tiende nykommer på Børsen

IT-selskapet ayfie Group ble i dag tatt opp til handel på Merkur Market. Juli ligger an til å bli den travleste juli-måneden noensinne på noteringsfronten.

– Dette er et perfekt tidspunkt for oss å bli notert på Merkur Market. Vi har vunnet kontrakter med flere store norske advokatfirma. Samtidig ser vi et oppsving i USA når rettsapparatet der nå gjenåpnes etter koronanedstengingen, sier Johannes Stiehler, fungerende adm. direktør i ayfie Group AS.
– Dette er spennende nyheter for oss, som vi ser frem til å dele med eksisterende og nye investorene, som vi nå treffer på Børsen, fortsetter han.

ayfie Group leverer løsninger for søk- og tekstanalyse av ustrukturerte data.
– Med utgangspunkt i vår egenutviklede teknologi, har vi utviklet unike, intelligent løsninger for kunnskapsdeling og søk for advokatbransjen, finans og compliance.  Vår ambisjon er å vokse i våre nåværende markeder i Norden og USA, og deretter satse i nye land og mot nye bransjer, sier Siw Ødegaard, finansdirekør i ayfie Group.

– Vanligvis pleier juli å være en stille noteringsmåned, men i år er førstehåndsmarkedet rekordhett. Emisjonsvolumene de siste månedene har vært sjelden høye, samtidig som nye selskaper strømmer til Børsen, sier børsdirektør Øivind Amundsen.

Kommer alle årets juli-kandidater i mål med sine noteringsplaner, vil vi få den travleste juli-måneden noensinne med rekordmange børsdebutanter. Den gamle rekorden er fra juli 1994 med fem børsnoteringer, og vi må tilbake til 2006 for å finne en juli-måned med fire nykommere på Børsen.

Ayfie Group hentet nylig 50 millioner friske kroner gjennom en aksjeemisjon.
– Som børs er en av våre hovedjobber å være en kilde til kapital for næringslivet. De siste månedene har børskilden vært rik, både for nye og allerede noterte selskaper om ønsker kapital for vekst og omstilling, fortsetter Amundsen.

Årets ti børsnykommere

Noteringsdag

Markedsverdi første noteringsdag (mill. kr)

Aker BioMarine

2020-07-06

9.170

Pexip Holding

2020-05-14

8.662

BW Energy Limited

2020-02-19

5.658

Quantafuel

2020-02-20

2.289

Andfjord Salmon

2020-06-23

1.992

Ice Fish Farm

2020-06-05

1.976

Northern Ocean Ltd.

2020-02-27

1.665

Cloudberry Clean Energy

2020-04-02

575

Romsdal Sparebank

2020-04-24

216

ayfie Group*

2020-07-07

212

Totalsum

 

32.417

* Basert på tegningskursen i emisjonen i forkant av noteringen

ayfie Group - Merkur Market

Foto: Trygve Indrelid/NTB

Om ayfie Group
ayfie Group is an international provider of market-leading search and text analytics solutions that bring structure to unstructured data. ayfie’s solutions combine linguistics-based natural language processing and modern machine learning to form a unique type of AI to efficiently identify critical insights, conduct smart search and power business intelligence solutions. The company is headquartered in Oslo, and has operation in Norway, Sweden, Germany, UK and the US. 
https://www.ayfie.com

Om Oslo Børs 
Oslo Børs er den sentrale markedsplassen for notering og omsetning av finansielle instrumenter i det norske markedet. I over 200 år har vi gitt selskaper tilgang til nødvendig kapital for å finansiere vekst, innovasjon og nye arbeidsplasser.  Vår internasjonalt anerkjente posisjon som verdensledende innen segmentene energi, sjømat og shipping tiltrekker seg noterte selskaper fra hele verden.  
Oslo Børs er en del av Euronext, den største børsgruppen i Europa med rundt 1500 selskaper notert på børser i seks land. 
www.oslobors.no 
www.euronext.com  

Kontakt oss

Geir Harald Aase