Pexip notert på Oslo Børs

Videokonferanseselskapet Pexip hentet inn 2,4 milliarder kroner før dagens børsdebut gjennom en virtuell noteringsprosess.

Markedsføringen av aksjetegningen i forkant av børsnoteringen ble utelukkende gjort virtuelt ved bruk av videokonferanser. Invitasjonen til å tegne aksjer vakte sterk interesse fra et stort antall nordiske og internasjonale institusjonelle investorer, samt private investorer i Norge og Sverige.  

– Vi brukte vår egen videokonferanseplattform til å gjennomføre 99 prosent av IPO-prosessen - investormøter, andre møter og bygging av ordreboken i aksjetegningen. Det ble gjennomført møter med investorer i over 15 byer over hele verden, sier Odd Sverre Østlie, administrerende direktør i Pexip. 

Overtegnet 20 ganger

Flere enn 7.000 investorer eier aksjer i Pexip etter den vellykkede børsnoteringsprosessen. Aksjeemisjonen ble overtegnet mer enn 20 ganger og den samlede tegningsinteressen for Pexip-aksjer var på over 30 milliarder kroner ifølge børsmeldingen Bookbuilding and IPO successfully completed

– Å gjøre dette arbeidet på video tillot endringer i siste øyeblikk og ga oss fleksibilitet i en fullpakket timeplan. Det faktum at 100 prosent av de virtuelle 1-1 roadshow-møtene førte til tegninger i børsnoteringen, viser at å holde møtene på video ikke gjorde dem noe mindre effektive, fortsetter Østlie. 

Strøm av nye teknologiselskaper

Selskapets egne beregninger anslår at de sparte over 1700 timers reisetid og over 80 tonn CO2. 
– I tillegg til å spare både tid og utslipp, gjorde bruk av video hele prosessen mye mer effektiv, avslutter Østlie. 

– Det har vært en jevn strøm av nye teknologiselskaper til våre markedsplasser det siste året. Flere av dem er globalt ledende og kjente merkevarer, for eksempel Kahoot! og Pexip. Vi ønsker Pexip hjertelig velkommen til Oslo Børs, sier børsdirektør Øivind Amundsen. 

Om Pexip 
Pexip leverer en sikker videokonferanseplattform, unikt tilpasset behovene til både sluttbrukere og IT-avdelinger i større selskaper og organisasjoner.
Les mer om Pexip

Børsdirektør Øivind Amundsen ringer i bjellen for å markere børsnoteringen av Pexip, mens de ansatte deltar på video.
(Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix)

Video av bjelleseremonien:  https://youtu.be/6sFOjvMGUDI

Kontakt oss

Geir Harald Aase