Øivind Amundsen ny børsdirektør

Øivind Amundsen er ansatt som ny børsdirektør og konsernsjef for Oslo Børs VPS Holding. Håvard S. Abrahamsen har valgt å si opp.

Amundsen vil også overta posisjonen i den internasjonale ledergruppen i Euronext.

– Jeg takket ja til jobben som børsdirektør og konsernsjef i Oslo Børs VPS i begynnelsen av desember 2018, før oppkjøpsprosessen startet. Jobben og rollen jeg nå har er veldig forskjellig fra det jeg forventet og sa ja til i 2018. Dette er den eneste grunnen til at jeg sier opp. Jeg er fornøyd med jobben som er gjort med å integrere Oslo Børs VPS i Euronext. Vår inntreden i Euronext vil styrke kapitalmarkedene i Norge og Norden, sier Håvard S. Abrahamsen.

Øivind Amundsen har ledet førstehåndsmarkedet på Oslo Børs og internasjonale noteringer i Euronext siden Børsen ble en del av Euronext i juni 2019. Han begynte på Oslo Børs i 2010 som leder for juridisk avdeling og konserndirektør med ansvar for førstehåndsmarkedet. Før han startet på Oslo Børs, var Amundsen partner i advokatfirmaet Selmer hvor han jobbet med kapitaltransaksjoner. Før det ledet han konserntjenester og konsernjuridisk avdeling i KLP. Han startet sin karriere som advokat i juridisk avdeling på Børsen. Amundsen er cand. jur. fra Universitetet i Bergen og er autorisert finansanalytiker fra Norges Handelshøyskole. Han har også offisersutdannelse fra Sjøkrigsskolen.

– Jeg er trygg på at Øivind, med sin lange erfaring på Børsen, har ferdighetene og energien til å løfte våre ambisjoner for Oslo Børs til neste nivå. Jeg ønsker ham, Oslo Børs VPS og Euronext alt godt fremover, fortsetter Abrahamsen.

– Vi er veldig tilfreds med å ønske Øivind velkommen som administrerende direktør for Oslo Børs og som medlem i vår internasjonale ledergruppe. Under hans ledelse, med hans solide erfaring fra kapitalmarkedet, skal vi fortsette å levere det ypperste av tjenester til våre kunder. Jeg vil takke Håvard for hans bidrag til integreringen av Oslo Børs VPS i Euronext, sier Stéphane Boujnah, konsernsjef i Euronext.

Kontakt oss

Geir Harald Aase