Ice Fish Farm debuterer på Børsen

Det islandske oppdrettsselskapet Ice Fish Farm ble i dag tatt opp til handel på Merkur Market. Ice Fish Farm er årets syvende nykommer på Børsen.

Ice Fish Farm hentet i forrige uke 301,5 millioner kroner i en aksjeemisjon. I tillegg solgte eksisterende eiere aksjer for 89 millioner kroner.  
– Transaksjonen mottok sterk interesse fra norske og internasjonale høykvalitets investorer og ble flere ganger overtegnet, meldte selskapet etter de vellykkete aksjeplasseringene på til sammen 400 millioner kroner.

- En milepæl

– Vi takker investorene for at de tar del i dette viktige kapittelet i den islandske laksesagaen. Notering på Oslo Børs er en milepæl i vår selskapshistorie. Nå inviterer vi enda flere investorer til å ta del i å bringe bærekraftig laks til verdensmarkedet, sier Guðmundur Gíslason, adm. direktør i Ice Fish Farm. 

Oslo Børs er verdens største og viktigste finansielle markedsplass for sjømatsektoren. 
– Våre sjømatselskaper tiltrekker seg investorer fra hele verden. Ice Fish Farm kan bli en smakfull ingrediens for sjømatinvestorer på Børsen, sier børsdirektør Øivind Amundsen. 

Travel emisjonsmåned

Koronakrisen har ikke stoppet tilstrømmingen av nye selskaper til Børsen. Fire av årets syv nykommere har debutert de to siste månedene. I tillegg har Atlantic Sapphare tatt steget fra Merkur Market opp til Oslo Børs og Hafnia er blitt overført fra Oslo Axess til Oslo Børs.  

Selskapene har også klart å hente inn frisk kapital, og mai ble en sjelden travel emisjonsmåned. Børsnoterte selskaper hentet inn hele 5,8 milliarder kroner gjennom aksjeemisjoner i mai. Vi må helt tilbake til 2011 for å finne en mai-måned med høyere emisjonsvolum. 

Om Ice Fish Farm
Ice Fish Farm er en av de ledende lakseoppdretterne på Island, og den eneste lakseoppdretteren i verden med den høyt ettertraktete AquaGAP-sertifiseringen som garanterer miljøvennlig produksjon. Ice Fish Farm har en velutviklet og fullintegrert verdikjede med kontroll over hvert ledd fra klekkeri til salg, noe som gjør det mulig å tilby kundene et bærekraftig, førsteklasses produkt. Ice Fish Farm har hovedkontor på Island. https://www.icefishfarm.is/

Årets børsnykommere 

Selskap 

Markedsverdi første dag (mill. kr) 

Pexip Holding ASA 

8.662 

BW Energy Limited 

5.658 

Quantafuel AS 

2.289 

Ice Fish Farm AS 

1.809 * 

Northern Ocean Ltd. 

1.665 

Cloudberry Clean Energy AS 

575 

Romsdal Sparebank 

216 

Totalsum 

20.875 

* Tar utgangspunkt i tegningskursen i emisjonen i forkant av børsnoteringen på 33,50 kroner. 

 

Største aksjeemisjoner i mai

Aksje

Type

Mill. kr

Scatec Solar

Rettet emisjon

1.968,0

Pexip Holding

IPO (nye aksjer)

1.071,0

Pexip Holding

IPO (nedsalg)

1.071,0

BerGenBio

Rettet emisjon

499,7

XXL

Fortrinnsrettsemisjon

400,0

Norwegian Air Shuttle

Rettet emisjon

400,0

Photocure

Rettet emisjon

142,8

NEL

Reparasjonsemisjon

126,8

Pexip Holding

Rettet emisjon

126,0

Belships

Rettet emisjon

114,0

IDEX Biometrics

Rettet emisjon

104,5

poLight

Rettet emisjon

40,0

Thin Film Electronics

Rettet emisjon

25,0

Kontakt oss

Geir Harald Aase