Hafnia fortøyer i Oslo

Hafnia tar i dag steget fra Oslo Axess opp til Oslo Børs. Oslo Børs er det naturlige målet for større selskaper med en betydelig aksjonærbase.

Hafnia er blant verdens største eiere og operatører av oljeprodukttankere. Rederiet ble notert på Oslo Axess i november i fjor, og har vokst til å bli et av de største rederiene på Børsens markedsplasser.

– År med styrking av virksomheten vår og forberedelser for å møte kapitalmarkedene, kulminerte i dag med den vellykkede noteringen av Hafnia på Oslo Børs. Noteringen er et nytt og spennende kapittel i Hafnias historie, sier Mikael Skov, adm. direktør i Hafnia.

– Som verdens største eier og operatør av oljeprodukttankere, med en flåte på 174 skip, er Hafnia unikt posisjonert for en fremtid med trygg og bærekraftig frakt av oljeprodukter rundt hele verden, fortsetter han. 

– Shipping er en våre sterke sektorer. Som verdens ledende børser innen shipping tiltrekker vi oss selskaper og investorer fra hele kloden. Det er med stor glede jeg ønsker Hafnia velkommen i dag, sier børsdirektør Øivind Amundsen.

Forskjellen mellom Oslo Børs og Oslo Axess

Notering på Oslo Børs innebærer en fullt ut børsnotering i henhold til EU-krav, mens notering på Oslo Axess gir selskaper tilgang til en autorisert og fullt ut regulert markedsplass. Fulle børsforpliktelser pålegges noterte selskaper begge steder.

Oslo Børs er det naturlige målet for større selskaper med lang historikk og med en betydelig aksjonærbase. Oslo Axess passer for selskaper som har mindre enn tre års historie, og ønsker kvalitetsstempelet og fordelene som følger med notering på en regulert markedsplass.

 

Kontakt oss

Geir Harald Aase