Første trekk på Børsen for Play Magnus

Teknologiselskapet Play Magnus ble i dag tatt opp til handel på Merkur Market. – Nå er vi klar til å ta neste steg for selskapet, og en notering på Merkur Market er viktig for å vokse videre, fastslår selskapets styreleder.

Play Magnus hentet nylig 452 millioner kroner i en aksjeemisjon, der utstedelse av nye aksjer stod for 300 millioner kroner og nedsalg fra eksisterende eiere ca. 152 millioner kroner.  

«Aksjonærene har tilført selskapet 300 millioner kroner i frisk egenkapital, som skal brukes til teknologiutvikling og videre vekst», fastslår selskapet i en pressemelding. 
– Dette er en merkedag i selskapets historie, og vi er stolte over at mange sterke institusjonelle investorer ønsker å være med på laget.  Nå er vi klare til å ta neste steg for selskapet, og en notering på Merkur Market er viktig for å vokse videre, sier med-gründer og styreleder i Play Magnus Group, Anders Brandt. 

– Selskapet har en unik visjon om å gjøre sjakk tilgjengelig for nye målgrupper over hele verden. I tillegg vil vår modell hjelpe mange flere sjakkspillere og trenere til å kunne leve av sjakken. Selskapet har såvidt begynt på denne reisen og jeg ser frem til å være med på ferden videre, sier Magnus Carlsen. 

Play Magnus tilbyr tjenester hvor alle kan spille, se og lære sjakk. Konsernets tjenester består av Play Magnus App Suite, chess24, Chessable og CoChess. I tillegg lanserte gruppen i 2020 en profesjonell online sjakk-turnering, Magnus Carlsen Chess Tour. 

– Markedet vokser, og for å nå våre ambisiøse mål må vi fortsette å investere. Vi vil fremover satse tungt på teknologiutvikling og selskapet utelukker heller ikke ytterligere oppkjøp. Vi vil bygge på suksessen fra Magnus Carlsen Chess Tour og videreutvikle dette til sitt fulle potensial, sier Andreas Thome, adm. direktør i Play Magnus. 

Om Play Magnus 
Play Magnus AS ble etablert av Magnus Carlsen, Espen Agdestein og Anders Brandt i 2013. Play Magnus Group tilbyr løsninger for sjakkspillere over hele verden gjennom sitt økosystem av produkter og tjenester. Selskapet tilbyr eLearning- og underholdningstjenester via sine markedsledende merkevarer: chess24, Chessable, CoChess, Play Magnus og The Champions Chess Tour. Play Magnus gruppens visjon er å vokse sjakk for å gjøre verden til et smartere sted. www.playmagnusgroup.com 

Med Play Magnus er det blitt notert 26 nye selskaper på Børsens markedsplasser hittil i år. 

Årets børsnykommere 

Markedsverdi første dag (mill. kr) 

Vaccibody AS 

17.301 

Aker BioMarine AS 

9.170 

Pexip Holding ASA 

8.662 

BW Energy Limited 

5.658 

BEWi ASA 

3.309 

Aker Carbon Capture AS 

2.859 

Mercell Holding AS 

2.390 

Agilyx AS 

2.317 

Quantafuel ASA 

2.289 

OHT ASA 

2.266 

Aker Offshore Wind Holding AS 

2.087 

Andfjord Salmon AS 

1.992 

Ice Fish Farm AS 

1.976 

Northern Ocean Ltd. 

1.665 

Salmon Evolution Holding AS 

1.648 

Mintra Holding AS 

1.428 

Sikri Holding AS 

1.327 

Play Magnus AS 

1.095*

EXACT Therapeutics AS 

954 

Zaptec AS 

805 

BRAbank ASA 

711 

Cloudberry Clean Energy AS 

575 

Instabank ASA 

499 

ELOP AS 

369 

ayfie Group AS 

276 

Romsdal Sparebank 

216 

Totalsum 

73.845 

* Med utgangspunkt i emisjonskursen på 21 kroner. 

Foto: Thomas Brun / NTB

Kontakt oss

Geir Harald Aase