ELOP debuterer på Børsen

IT-selskapet ELOP ble i dag tatt opp til handel på Merkur Market. Dermed ble det satt ny rekord for antall nye selskaper på Børsen i løpet av en julimåned.

ELOP hentet nylig inn 100 millioner kroner i en emisjon. Det var svært stor interesse blant investorer, og trolig kunne man hentet inn det dobbelte, melder selskapet.

Med utspring i et forskningsmiljø ble ELOP etablert på Hamar i 2013. Idéen var å bruke ultralyd til å se inn i ulike betongkonstruksjoner. Nå skal teknologien kommersialiseres.
– Det vi hentet inn gjennom emisjonen skal benyttes til å bygge organisasjonen og sette opp våre første produksjonslinjer i forkant av lansering mot slutten av året, sier arbeidende styreformann i ELOP, Øivind Horpestad.

ELOP er det sjette nye selskapet på Børsen denne måneden. Det har aldri blitt notert så mange nye selskaper på Oslo Børs i løpet av julimåned: Sommerrekord i førstehåndsmarkedet

ELOP

Foto: Trygve Indrelid/NTB 

Om ELOP
ELOP AS er et norsk teknologiselskap etablert i 2013. Selskapet har utviklet og patentert teknologi basert på ultralyd for inspeksjon og kartlegging av kritisk infrastruktur. Selskapet utvikler og kommersialiserer verktøy og digitale løsninger for å inspisere, overvåke og administrere infrastruktur over hele verden. Visjonen er å gi eiere av konstruksjoner smarte løsninger som bidrar til økt sikkerhet og levetid, og reduserte levetidskostnader og klimaavtrykk.  ELOP har hovedkontor på Hamar. elop.no

Om Oslo Børs
Oslo Børs er den sentrale markedsplassen for notering og omsetning av finansielle instrumenter i det norske markedet. I over 200 år har vi gitt selskaper tilgang til nødvendig kapital for å finansiere vekst, innovasjon og nye arbeidsplasser.  Vår internasjonalt anerkjente posisjon som verdensledende innen segmentene energi, sjømat og shipping tiltrekker seg noterte selskaper fra hele verden.
Oslo Børs er en del av Euronext, den største børsgruppen i Europa med rundt 1500 selskaper notert på børser i seks land.
www.oslobors.no
www.euronext.com

Kontakt oss

Geir Harald Aase