Oslo Børs NewsPoint - Ny innloggingsrutine

Fra og med mandag 23. november 2020 vil Oslo Børs NewsPoint flyttes til portalen Euronext Connect. NewsPoint-brukere må fra denne kvelden logge inn via den nye kundeportalen.

Fra og med mandag 23. november 2020 vil Oslo Børs NewsPoint flyttes til portalen Euronext Connect («Connect»).

Dette er en  endring som følger av at Oslo Børs ble en del av børsgrupperingen Euronext våren 2019 og derfor skal bytte til handelssystemet Optiq®. Dette vil gi oss tilgang til den samme teknologien som benyttes på de øvrige Euronext-markedsplassene. Overgangen til det nye handelssystemet vil skje 30. november 2020 for aksjer og 7. desember 2020 for obligasjoner.

Fra og med kvelden den 23. november 2020 vil du som NewsPoint-bruker logge inn via den nye kundeportalen Euronext Connect. Når du har logget deg inn her, vil du enkelt kunne navigerer videre til NewsPoint sitt brukergrensesnitt. Det er ikke gjort noen funksjonelle endringer i NewsPoint utover pålogging og brukeradministrasjon.

Merk at NewsPoint som følge av denne endringen vil være utilgjengelig fra kl. 17.30 til kl. 20.00 den 23. november 2020.

For å forberede flytting av NewsPoint til Connect den 23. november og for å hjelpe deg som NewsPoint-bruker med overgangen har vi tilrettelagt for at du kan teste denne tilgangen, registrere nytt passord og verifisere tofaktorautentiseringen. 

Ny prosess for pålogging og testing

Ditt nye brukernavn for innlogging på Connect vil være epostadressen knyttet til din bruker i NewsPoint. Første gang du logger deg på vil du bli bedt om å resette passordet ditt. 

  • Fra 13. november: Du kan nå teste din tilgang til Connect og en «Single sign-on» prosess med tofaktorautentisering i testversjonen av NewsPoint.
  • Fra mandag 23. november kl. 20.00: Det vil nå kun være mulig å få tilgang til NewsPoint gjennom Connect.

Frem til den 23. november bruker du NewsPoint på vanlig måte med ditt nåværende brukernavn og passord.

Vennligst se vedlagt brukermanual «Instructions for your Connect access” for pålogging til Connect. Merk at brukermanualen kun er utformet på engelsk.

Min profil

Fra og med 23. november 2020 vil NewsPoint-brukere bli administrert fra Connect. Alle endringer som gjøres i «Min profil»-modulen i NewsPoint frem til 23. november, vil bli overført til Connect.

Brukeradministrasjon

Hver utsteder skal i dag ha en bruker i NewsPoint med «administrator-rettigheter» (Administrator). En Administrator har rettigheter til å opprette nye brukere og vedlikeholder eksisterende brukere i NewsPoint.

Fra og med 23. november vil dette utføres via Connect. For nærmere beskrivelse av hvordan dette gjøres, vennligst se oppdatert brukerdokumentasjon som vil være tilgjengelig snart under «Hjelp» i menyen i NewsPoint.

Det vil sendes ut ytterligere informasjon om funksjonalitet i Connect i forkant av lanseringen den 23. november. Oslo Børs vil også sende ut påminnelser om nye påloggingsrutiner fra 23. november. 

Har du spørsmål? Ta kontakt med Markedsadministrasjonen ved Oslo Børs via e-post ma@oslobors.no eller tlf. + 47 22 34 19 45.

Kontakt oss

Notering